Contactati-ne la telefon: Mobil: 0725 482 402
sau la adresa de email contact@salonbonton.ro

Cativa tatuatori isi avertizeaza clientii in legatura cu o noua tendinta de cerneala

Cativa tatuatori isi avertizeaza clientii in legatura cu o noua tendinta de cerneala
tatuaje culori de apa

Social media a facut ca distribuirea de idei de tatuaje sa fie mai simpla ca niciodata. Instagram si Pinterest sunt surse minunate de inspiratie, avand in vedere in special modul prin care tatuatorii contemporani devin mai creativi ca niciodata cu mediul.

tatuaje watercolor

Dar exista vreun pericol in raspindirea rapida de noi stiluri?

Indiferent daca v-ati gandit sa-ti faci tatuaj, aceasta arta are o istorie foarte lunga, iar maestri din prezent nu se opresc, si tot dezvolta noi tehnici si feluri de cerneala.

O anumita tendinta a luat avant in ultimii cinci ani si anume tatuajele „watercolor”. Aceasta arta a corpului seamana foarte mult cu a forma libera de picturi watercolor, cu culori luminoase si inspiratii abstracte.

Desi s-au gasit deja cativa admiratori ai acestui stil, va recomandam ca  inainte de a adauga tatuajul watercolor pe lista dumneavoastra de ”trebuie neaparat sa am”, sa aruncati o privire peste o dezbatere intensa in randul comunitatii de tatuaje. In timpul discutiei, au existat argumente pro si contra acestui stil de tatuaje din partea ambelor tabere.

Un prim argument impotriva acestui nou stil, lansat in timpul dezbaterii privind tatuajele watercolor este lipsa de linii intunecate si definite. Odata ce cerneala incepe sa paleasca si sa se estompeze , va deveni imaginea abstracta o pata de cerneala mare de o culoare de nedeslușit? Multi utilizatori de internet si-au exprimat ingrijorarea, in special pe Reddit. Dezbaterea privind exemplul lui Rodrigo Tas a adus comentarii precum ”in zece ani nu va mai arata atat de grozav” si ”pare destul de vizibil ca aceste culori vor pali/se vor estompa.”

Tatuajele watercolor sunt la moda doar de aproximativ patru ani. Este greu sa gasesti unul destul de senil pentru a solutiona aceasta problema, dar exista tatuatori care au aparat acest stil in mod public. Joel Wright este unul dintre ei.

Wright a postat pe blogul sau in 2013, explicand ca ”daca aveti un tatuaj care este aproape in intregime umbrit de culoare cu foarte putin negru, atunci aveti un tatuaj care s-ar putea sa se esompeze un pic mai repede. Asta nu inseamna ca se va estompa.” El continua sa explice multitudinea cauzelor care pot afecta longevitatea unui tatuaje. Expunerea la soare si leziuni ale pielii pot cauza destul de mult.

In postarea sa de pe blog, Wright concluzioneaza in mod esential ca oricine care este in cautarea unui tatuaj, nu ar trebui sa fie ingrijorat despre cum va arata peste 20 de ani. La urma urmei, sa eliminam un tatuaj nu este atipic.

Cu toate acestea, un alt artist, Deanna Wardin, are un argument diferit. Wardin crede ca tatuajele watercolor pot dura in mod cert o viata intreaga – daca au avut un contur puternic negru. Intr-o postare din 2014, Wardin a spus: „Este adevarat ca tatuajele watercolor cu putin negru sau chiar fara, si toate culorile calde se vor estompa mai repede decat tatuajul traditional, dar priviti cauza… tatuajele watercolor pot si ar trebui sa foloseasca un contrast mare si o baza neagra. In acest mod, daca unele dintre culori incep sa se estompeze, va exista totusi structura piesei si se va putea citi bine inca odata cu varsta.”

Gene Coffey este un tatuator in watercolor priceput care isi deseneaza modelele cu contur inchis. Este posibil ca abordarea lui de watercolor sa fie cea care dureaza cel mai mult. Dar nu toti tatuatorii au indemanarea sa-l scoata.

Intr-un interviu din 2014 cu Taxttrx’s Morgan English, Coffey a admis ca el considera „tatuajele watercolor neatragatoare. In special pentru ca se pare ca a devenit o scuza pentru a face tatuaje proaste. Daca veti cauta pe Instagram #watercolortattoo, este plin cu cele prost facute, tatuaje prost concepute care vor ramane vizibile pentru totdeauna.

Coffey a explicat cum trendul tatuajelor watercolor inseamna ca „fiecare salon are oameni care vin si cer acest tip de tatuaje. Dar multi tatuatori nu le pot face.” Capriciile inseamna in mod inerent ca imitatiile se vor raspandi. Cei care nu pot calatori pentru a-si face un tatuaj recurg la tatuatorii cu mai putina experienta in domeniu.

Un alt profesionist in watercolor este Sasha Unisex, un foarte cautat tatuator rus, specializat in watercolor foarte bine compusa.

Un bun exemplu este un tatuaj care a fost facut cu doar 14 saptamani in urma, iar dupa tot acest timp, se poate observa cum culorile s-au estompat intr-o oarecare masura, ceea ce e normal, dar in general detaliile tatuajului nu au fost afectate. Cu toate acestea, totul este doar o chestiune de luni. Adevaratul test va insemna mai mult de 10 ani si, din pacate, fanii acestui stil vor trebui sa astepte pentru a vedea rezultatele.

Lectia de luat acasa din aceasta dezbatere despre tatuajele watercolor nu este la fel de simplu ca „nu face asta”. In schimb, totul se reduce la educatie. Cel mai important lucru un incepator poate face este sa invete despre arta pe care ei o cauta.

Gasiti un tatuator experimentat care se specializeaza in tatuaje watercolor si luati in considerare faptul ca opera de arta se poate estompa mai repede, fiind nevoie de imbunatatire frecventa.

In final, modificarile corpului sunt intotdeauna o decizie personala, dar stiind avantajele si dezavantajele din spatele oricarei tendinte moderne – unele atat de noi incat consecintele sunt neprevazute – este o parte esentiala din procesul luarii acelei decizii.

 

 

Vă rugăm așteptați...

Abonează-te la Newsletter!

Daca esti de acord sa ne dai acces la datele tale personale si sa primesti noutati din partea noastra, te rugam sa completezi campurile de mai jos: